Jaha ni...nu väntar vi bara på stormen....för den kommer väl, tror ni inte det. Hittills har det varit vartannat år...4 år sen Gudrun...2 år sen Per....vad ska den heta i år....förslag? Temperaturen är omväxlande oxå, ena dagen kallt som tusan, nästa plusgrader, för att sedan bli kallt igen och nu är temperaturen på väg uppåt igen och med den kommer blåsten.....
Receptet ja.....hmmmm.....ska fundera på saken.....
Dvärghönsen är riktigt duktiga på att värpa nu, det blir fler och fler små söta och goda ägg. Tupparna är kvar.....räven är inte hungrig nu......det dog en liten höna som vi slängde ut till räven, men han har inte varit och hämtat den, så därför får dom stora tupparna samsas ett tag till.
L har varit i skogen och huggt frusna träd, fast det är nästan lite för kallt för skogsarbete tycker jag.
Nu har jag funderat klart, här kommer receptet:
GODISKAKA
1 burk jordnötssmör, Skippy 340 g med nötter
2 dl ljus sirap
1 dl kokos
1 dl strösocker
Blanda detta i en kastrull och kok upp.
K-special flingor eller cornflakes
1 tsk vaniljsocker
Krossa flingorna, lite åt gången så det blir en liter färdigkrossat. Blanda allt i en skål. Bred (tryck) ut smeten jämnt fördelat i en liten långpanna. Låt kallna.
200 g blockchoklad eller någon annan god choklad med hög kakaohalt och kanske smak.
lite olja
Smält chokladen tillsammans med lite olja. Bred chokladen över kakan och låt svalna. Skär i önskvärda bitar.
Lycka till!
1 kommentar:
Den klassikern.. världens godaste kaka..Ett måste på min födelsedag som alltid:)
Skicka en kommentar